Megszakadt Hlavkáék sorozata
Írta: Makranczi László    2012. szeptember 30. vasárnap, 09:35    PDF Nyomtatás E-mail
Szombaton, a Budapest Hurricanes otthonában szenvedett 33-27-es vereséget a Budapest Wolves a HFL ötödik fordulójában.

Megtört a jég két veretlen klub összecsapásán a Hungarian Football League-ben (HFL), és a Farkasok elszenvedték első vereségüket magyar csapat ellen, míg a Hurrikánok megőrizték makulátlan mérlegüket. Szeptember utolsó szombatján e két fővárosi gárda csapott össze, és egy frenetikus találkozón őrizte meg a hazai csapat magyarországi veretlenségét.

Az első negyed elején oda-vissza vándorolt a labda a két alakulat között, hiszen míg a Hurrikánok egyszer, addig a Farkasok kétszer is elveszítették a játékszert. A vezetést végül a vendéglátók szerezték meg Ujfalusi Ákos (WR) elkapásával. Az extrát Szakács Kristóf (K) értékesítette. A vendégek próbáltak azonnal egyenlíteni, és futójátékukkal biztatóan indult a támadás, ám mindössze Storcz András (WR) 21 yardos mezőnygóljára volt elég az offenzíva. Kovács Zsolt edző csapata viszont touchdownnal válaszolt a Farkasok pontszerzésére. A hazaiak következő TD-jét a csapat futója, Danku Dávid szerezte meg, aki húsz yardot tett meg a végzónáig. Szakács Kristóf ezúttal sem hibázott: 14-3.

A második negyedben azonban feltámadt Lee Hlavka edző gárdája, és megfordították a mérkőzést. Csizmazia László, a vendégcsapat RB-je nagyon bekezdett, és először egy négyyardos, majd egy kilencyardos futott TD-vel, megszerezte a Farkasoknak a vezetést. Az extrákat Storcz lőtte be. Azonban a Wolves nem érte be ennyivel, és Storcz András field goalja révén, hatpontosra nőtt Hlavkáék előnye. Miután a hazai alakulat nem szerzett pontot a második negyedben, így 20-14-es vendégvezetéssel vonultak le a csapatok a szünetre.

A két csapat a második félidő elején nehezen találta meg egymáson a fogást, de a Hurrikánok végül megtörték a jeget, és Danku Dávid újabb futott TD-jével, valamint Szakács extrájával, ismét hazai kézben volt a találkozó.

Végül egypontos különbséggel egy izgalmas utolsó negyed következhetett, amelynek a hőse a hazaiak irányítója, Bencsics Márk volt. A Hurricanes QB-je először egy háromyardos futással növelte csapata előnyét, amely után az extra sikertelen volt. A Wolves nem tudta sokat birtokolni a labdát ezután, hiszen újra a hazaiak birtokába került a játékszer. Következhetett a Hurricanes, és Bencsics Márk nagy pillanata, ugyanis a narancs-zöldek irányítója egy hatvanyardos, futott touchdownnal 13 pontosra növelte csapata fórját. Az extra ismét sikertelen volt. A negyedben végül a vendégeké volt az utolsó szó, Csizmazia újabb TD-jével, valamint Storcz extrájával, ám ez már csak a szépítésre volt elég.

Ezzel a győzelemmel a Hurrikánok véget vetettek a Farkasok makulátlan magyar mérlegének, és egyedüli veretlen csapatként uralják az országot. A Wolvesnak a szombati volt az utolsó alapszakaszos mérkőzése a HFL-ben, míg a Hurricanes egy hét múlva még megküzd majd az Újbuda Rebelsszel. Viszont ahhoz, hogy a Lázadók bejussanak a döntőbe, 23 ponttal kell verniük Kovács Zsolt alakulatát.

Forrás: nemzetisport.hu
Képek: Bratincsák Péter
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés