„Óriási” csoda kell!
Írta: Makranczi László    2012. december 30. vasárnap, 15:57    PDF Nyomtatás E-mail
Az utolsó fordulójához érkezett az NFL alapszakasza. Az AFC-ben már csak a playoffosok sorrendje a kérdéses, azonban az NFC-ben még a továbbjutók kiléte is rejtélybe burkolózik.

Tizenhetedik, egyben utolsó alapszakasz köréhez érkezett az NFL, amelyben több rangadó és tétmérkőzés várható. Az AFC tabelláján még nem tudni ki végez majd az első helyen, mert úgy nézett ki, hogy a Houston Texans be fogja húzni a főcsoportot, ám a Denver Broncos óriásit hajrázott és az elmúlt tíz mérkőzését megnyerte. Így mindkét csapat 12 győzelemmel és három vereséggel áll. A Houston semmiképp nem számíthat könnyű mérkőzésre, hiszen divízióbeli ellenfél, az Indianapolis Colts otthonában kell helytállnia, míg a Broncos úgyszintén saját csoportbeli ellenfelével, az idén gyengén muzsikáló Kansas City Chiefsszel mérkőzik meg hazai pályán.
Nagy rangadóra számíthatnak a nézők az AFC északi csoportban, hiszen a múlt héten hárommeccses nyeretlenségi sorozatának véget vető Baltimore Ravens Cincinnatibe látogat a másik playoffos csapat, a Bengals otthonába.

Az NFC főcsoportjában még több a megválaszolatlan kérdés. Az Atlanta Falcons már biztos, hogy első kiemeltként vág neki a playoffnak, ám a második helyért még harcban van a Green Bay Packers és a San Francisco 49ers. A két csapat közül a „Sajtfejűeknek” lesz a nehezebb dolga, hiszen NFC észak csoportrangadót vívnak az idén eddig óriási meglepetést hozó Minnesota Vikings otthonában. A 49ers szintén csoportrangadót vív, ám az ellenfél az NFC nyugat utolsó helyezettje, az Arizona Cardinals.A legnagyobb kérdés idén, hogy vajon lesz-e címvédés, hiszen miután a New York Giants egy hete 33-14-es vereséget szenvedett a Baltimore Ravens otthonában, nehéz helyzetbe kerültek Eli Manningék az utolsó fordulóra. Ahhoz, hogy az Óriások elérjék a hatodik kiemelt helyet, mindenképp meg kell verniük az idén gyengélkedő Philadelphia Eaglest, és eközben a Minnesota Vikings-nek (9-6) vereséget kell szenvednie hazai pályán a Green Baytől, a Detroit Lions-nak meg kell vernie otthon a Chicago Bearst (9-6), valamint a Washington Redskinsnek (9-6 le kell győznie vagy döntetleneznie kell a Dallas Cowboysszal. Nem könnyű a Giants szituációja, mivel nagy szerencsére lesz szükségük, ha meg akarják védeni a címüket. A New York tavaly is az utolsó fordulóban harcolta ki a rájátszást, akkor a Dallas elől happolták az utolsó, wildcard-ot érő pozíciót.

Az NFL alapszakaszának 17. fordulója:

December 30. (vasárnap)

Atlanta Falcons-Tampa Bay Buccaneers (!) (NFC dél rangadó)
Buffalo Bills-New York Jets (!) (AFC kelet rangadó)
Cincinnati Bengals-Baltimore Ravens (!) (AFC észak rangadó)
Detroit Lions-Chicago Bears (NFC észak rangadó)
Indianapolis Colts-Houston Texans (AFC dél rangadó)
New Orleans Saints-Carolina Panthers (!) (NFC dél rangadó)
New York Giants-Philadelphia Eagles (!) (NFC kelet rangadó)
Pittsburgh Steelers-Cleveland Browns (!) (AFC észak rangadó)
Tennessee Titans-Jacksonville Jaguars (AFC dél rangadó)
Denver Broncos-Kansas City Chiefs (AFC nyugat rangadó)
Minnesota Vikings-Green Bay Packer (NFC észak rangadó)
New England Patriots-Miami Dolphins (!) (AFC kelet rangadó)
San Diego Chargers-Oakland Raiders (!) (AFC nyugat rangadó)
Seattle Seahawks-St. Louis Rams (NFC nyugat rangadó)
San Francisco 49ers-Arizona Cardinals (NFC nyugat rangadó)
Washington Redskins-Dallas Cowboys (!) (NFC kelet rangadó)

(!) kiemelt mérkőzés

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés