Uralkodók jönnek a „prérire”
Írta: Makranczi László    2014. május 10. szombat, 12:22    PDF Nyomtatás E-mail

Jöhet a visszavágó! A pozsonyiak most a „vadnyugatra” utaznak, hogy a Lovászfiúk földjén próbáljanak sikert, miután hazai pályán nem sikerült megvédeniük várukat.

Az Uralkodók eddig egy győzelmet arattak a szezonban, azt is a Budapest Hurricanes ellen még az első meccsükön (35-28). Azóta a Pancevo Panthers otthonában kikaptak 16-14-re, illetve soron következő ellenfelükkel, a Budapest Cowboys-szal szemben 26-12-es vereséget szenvedtek. Amennyiben a Monarchs szeretné megvédeni a címét, mindenképp nyernie kell a Tungsram-pályán.

Karim Trabelsi vezetőedző legényei viszont eddig idegenben szárnyalnak, hiszen Pozsony után Belgrádban is diadalt arattak (14-0) a Blue Dragons ellen. A Lovászfiúk defense-e idén eddig káprázatos formában van, de az offense-re sem lehet panasza a szakvezetőnek, mindkét csapatrész eddig magabiztosan hozta az előző két párharcát. A jó sorozat végül azt eredményezheti, hogy a Budapest Cowboys megszerezheti első hazai sikerét is vasárnap, az IFAF Közép Kelet-európai Interligában.

Karim Trabelsi szerint ez a mérkőzés még nehezebb lesz, mint a két csapat korábbi összecsapása.
Nehezebb dolgunk lesz most, mint Pozsonyban, mivel a Monarchs azért jön ide, hogy győzzön és életben tartsa a döntőhöz fűzött reményeit – vezette fel a hét végi párharcukat az Uralkodókkal a Cowboys szakvezetője. – Most jobban fel fognak készülni belőlünk, biztos vagyok, hogy alaposabban kielemzik a meccseinket is. A múltkori találkozónkkor többet passzoltunk, így én úgy gondolom, hogy a védelmük most nyitottabb lesz majd a futójátékra. Biztos vagyok abban, hogy a defense-ünk ezúttal is jól fog teljesíteni, és hamar alkalmazkodni fog az ő támadósoruk sémájához. Remélem, hogy sok szurkoló jön ki a meccsünkre, mert az egy óriási pluszt jelentene a srácoknak.

 Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

 

Budapest Cowboys-Bratislava Monarchs
Időpont: május 11. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Budapest, Tungsram-pálya (Tábor utca 22.)

Belépő: 1000 Ft

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés