Az első hazai győzelem
Írta: Makranczi László    2014. május 15. csütörtök, 14:43    PDF Nyomtatás E-mail

Az időjárás ezúttal hazai pályán sem kímélte Karim Trabelsi vezetőedző egyesületét az IFAF Közép Kelet-európai Interligában, sőt, szorosabbá is tette az összecsapást számukra.

Az első negyedben a vendégek meg is szerezték a vezetést, miután egy sisakról megpattanó labdát össze tudtak szedni, és a támadási lehetőséget pontokra tudták váltani. Az extra sikertelen volt. A hazaiak defense-e ugyan még az első játékrészben nem tudott válaszolni pontokkal, de a defense-ük jelezte, hogy ismét meg fogja nehezíteni a dolgukat, miután Németh Bencének egyszer sikerült lelopnia a levegőből a pozsonyi irányító egyik passzát.

Azonban a második negyedben már jött is a vendéglátók válasza. A nehéz körülmények ellenére Nagy Ádám elkapásával egyenlíteni tudott a Cowboys, majd Magyar Csanád extrájával meg is fordították az állást. A félidő végéig nem is esett több pont, így 7-6-os hazai vezetéssel mehettek le a csapatok a pályáról a szünetre.

A második félidőben óriási punt-háború kezdődött, hiszen egyik csapat sem tudott előre haladni, így a harmadik negyedben maradt a 7-6-os Cowboys fór.

A döntés az utolsó negyedre maradt, amelyben folytatódott punt-háború. De a Lovászfiúk irányítója, Váry Tamás megsérült, így Boros László állt be a helyére. Az utolsó percekre maradt izgalom a vendéglátók számára, hiszen a punt-olás átment interception háborúba. Először Kárpáti Balázs szerzett egy labdát a Monarchs irányítójától, ami után nem sikerült kihozni a játékszert a saját térfelükről. A végén a vendégeknek is sikerült veszélyes helyen megszerezniük egy labdát Borostól úgy, hogy a Cowboys 15 yardos vonalától vezethették a támadást. Azonban Bánfi Mihály és Németh Márton együttes erővel végül megmentették csapatukat, hiszen sikerült megkaparintaniuk a Bratislava QB-jétől a malacbőrt, amellyel maradt az első félidőben beállt 7-6-os végeredmény.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

 

Budapest Cowboys-Bratislava Monarchs 7-6 (0-6, 7-0, 0-0, 0-0)
Cowboys pontszerzők: Nagy Ádám (xp: Magyar Csanád).

Karim Trabelsi, a Budapest Cowboys vezetőedzője: Az időjárás ismét megnehezítette a dolgunkat. A védősorunk ezúttal is nagyon jól játszott, viszont ez nem volt egy túl jó mérkőzés, hiszen rengeteget punt-olt mindkét csapat. A Bratislava futásait szerencsére sikerült megállítanunk. A Monarchs nagyon jól felkészült ellenünk és sokszor veszélyesek voltak, de szerencsére a defense-ünk sokszor időben reagált az ő támadásaikra. A végén megsérült az irányítónk, de remélem, hogy a Hurricanes ellen tud majd játszani.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés