Erődemonstrációt tartottak a Gorillák
Írta: Makranczi László    2014. május 28. szerda, 08:56    PDF Nyomtatás E-mail

A két bajnokesélyes küzdelme rengeteg szurkolót kicsalt a Dunaújvárosi Stadionba, hiszen az elődöntőbe jutás bebiztosítása volt a jutalma a győztesnek.

A találkozó egy kicsit nehezen indult be. Ugyan az elején úgy tűnt, hogy a Kutyák egy megszerzett labda után közel járhatnak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, a Gorillák védelme viszont igazolta erejét, amikor megállították az Ábrahámi Dávid irányította lila-fehér támadóegységet

A pont nélküli első negyed után következhetett a második, ahol már sikerült a hazaiaknak megszerezni a vezetést. A Gorillák első touchdown-ját irányítójuk, Bachrathy Kornél érte el egy 12 yardos futás után. Horváth László rúgta be az extrát. A vendégek igyekeztek egalizálni, de Ábrahámi egyik átadását Madarász Attila kaparintotta meg, amellyel megszerezte csapatának az újabb támadási lehetőséget. Ezt ki is használták a vendéglátók, mégpedig Tóth János révén, aki egy 60 yardos elkapott TD-t szerzett. Horváth extrája ismét jó volt. A Dunaújváros eddig magabiztosan játszott, megnehezítve ezzel az Újpest dolgát. Ezt a 14-0-s félidei állás is tükrözi.

A harmadik negyedben tovább nőtt a Gorillaz előnye, miután Hegedüs Dániel egy 50 yardos futást követően a maradék két yardot is megtette a célterületig. Horváth László megrúgta harmadik extráját is a mérkőzésen.

A negyedik negyedben a Dunaújváros végleg el is döntötte az összecsapást Baranyai János futott hatpontosával. Horváth extrája ezúttal sikertelen volt. Nem maradt becsület TD nélkül a Bulldogs, hiszen Kalovits Gábor elkapásával, illetve Tóth Levente kétpontosával kialakult a 27-8-as végeredmény.

Forrás: gorillaz.hu
Fotók: Kárpáti Gábor

 

Dunaújváros Gorillaz-Újpest Bulldogs 27-8 (0-0, 14-0, 7-0, 7-8)
Pontszerzők: Bachrathy Kornél (xp: Horváth László), Tóth János (xp: Horváth László), Hegedüs Dániel (xp: Horváth László), Baranyai János, illetve Kalovits Gábor (2pt: Tóth Levente).

 

Bachrathy Kornél, a Dunaújváros Gorillaz irányítója: Egy kicsit idegesen kezdtünk, hiszen jól harapott a Kutyák defense-e.  Ám a miénk bebizonyította, hogy magasan a többi divízió I-es védelem felett vannak, mivel végig dominálták a meccset. Aztán bele lendült az offense-ünk is, fokozatosan őröltük fel őket, ha kellett erőfutással, aztán passzokkal is. Reális eredmény született a mérkőzés képe alapján. Nagy a különbség az idei és a tavalyi Gorillaz között. Az a plusz 10 játékos, akink most van, más szintre helyezte a játékunkat. Mindig frissebbek tudunk lenni, tudunk újat húzni, ezért nem nagyon tudnak velünk mit kezdeni.

Pacuk László, az Újpest Bulldogs vezetőedzője: A Dunaújváros mindent meg tudott csinálni, mi meg semmit. Tudtuk miket fognak játszani és azt is játszották, de nem tudtuk megállítani őket. Nyilván nem a defense-t hibáztatom, az offense-ünk viszont eléggé bátortalanul játszott. Mindent megtettünk, hogy elveszítsük ezt a találkozót. Megérdemeltük a vereséget. Nem tudok pozitívumot mondani, hacsak nem azt, hogy már tudjuk, mit kell kijavítanunk. Ezekben a srácokban több van, mint amit a Gorillaz elleni meccsen produkáltak.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés