Izmosak a Gorillák
Írta: Makranczi László    2014. május 30. péntek, 16:23    PDF Nyomtatás E-mail

A Dunaújváros Gorillaz 27-8-as győzelmével gyakorlatilag már az elődöntőben érezheti magát, sőt nagy fegyverténynek számít, hogy az Újpest Bulldogs-t sikerült két vállra fektetnie Grátz Vilmos csapatának. Ezen a hétvégén minden bizonnyal egy újabb rájátszás hely kelhet el.

 

 

1. Dunaújváros Gorillaz (3 gy; 0 v)
A 27-8-as győzelem csak megerősítette a Gorillák első helyét erősorrendünkben. Grátz Vilmos vezetőedző egyelőre elégedett lehet a szezon alakulásával, hiszen a dunaújvárosi védelem egyszerűen ellenállhatatlan, a támadó egység pedig bedarál mindenkit, aki csak az útjába áll. Meccsenként átlagban csak egy TD-t kapnak, offense-ük pedig minimum 20 pontot visz. A Békéscsaba Raptors még szerencsés volt, hogy megúszta 23-mal.

 

2. Újpest Bulldogs (2 gy; 1 v)
A lila-fehérek sem úszták meg a Gorillák dühöngését, hiszen 4 touchdown-t kaptak és mindössze egyet vittek az utolsó negyedben. Pacuk László, a Kutyák szakvezetője nem volt túlzottan elégedett csapata teljesítményével. Nem hiába, hisz nem bajnokesélyesként jöttek le a pályáról Dunaújvárosban.

 

3. Budapest Titans (3 gy; 0 v)
Sok múlik a Titánok utolsó fordulóbeli szereplésén, mert ha győznek június 14-én Miskolcon akkor hátra dőlhetnek és biztos, hogy az elődöntőbeli páholyukból várhatják következő ellenfelüket. Kollár Balázsék idén jól teljesítenek, de vajon százszázalékosan zárják-e a szezont? Erre két hét múlva fény derül.

 

4. Miskolc Steelers (2 gy; 1 v)
Könnyen lehet, hogy az Acélosok is beleszólhatnak az elődöntőbe jutásért vívott harcba, hiszen, amennyiben 3 csapat is 3-1-es aránnyal végez, akkor a körbeverés miatt a második kiemelt helyről akár a pontkülönbség is dönthet. A Steelers játékosai a Békéscsaba elleni meccsen már úgy nézett ki, hogy jól összeszoktak. Ezt majd két hét múlva meg kell ismételniük a Budapest Titans ellen is, ha az elődöntőben akarják kezdeni a playoff-ot.

 

5. Tata Mustangs (0 gy, 3 v)
A Vadlovaknak idegenben kell megtörniük rossz sorozatukat, mégpedig a szintén nyeretlen Eger Heroes ellen. Zahovay Ádám legénysége mindent meg fog tenni, hogy bevegye „Eger várát”, de nem lesz könnyű dolga, hiszen a Hősök is ki vannak éhezve a sikerre.

 

6.  Békéscsaba Raptors (0 gy, 3 v)
Békéscsabán nem úgy alakult a szezon, ahogy azt elvárták. A Raptors keretéből egyre több ember hullik ki sérülés miatt és a fiataloknak még több tapasztalat kell, hogy fel tudják venni a versenyt a divízió I. mezőnyével. Két hét múlva az Újpest otthonában mindenképp kell a győzelem, hogy biztosan a rájátszásban folytathassák.

 

7.  Eger Heroes (0 gy, 2 v)
Herke Zsomborék hazai pályán fejezik be a szezont, de még nem a Mustangs ellen. Valljuk be, hogy a Dunaújváros ellen nem biztos, hogy sok esélyük lesz két hét múlva a Heroes-nak, így most kell bebiztosítaniuk a playoff-ot, a Tata Mustangs ellen. A lehetőség adott, már csak ki kell használni.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés