Pápai „mesterhármassal” rájátszásban a Vadlovak
Írta: Makranczi László    2014. június 05. csütörtök, 15:27    PDF Nyomtatás E-mail

Két, eddig még a divízió I-ben nyeretlen csapat mérte össze az erejét vasárnap, hogy valamelyikük bebiztosítsa helyét a playoff-ban. Tavaly kétszer is egymásnak feszült a Heroes és a Mustangs, ám mindkét alkalommal a tataiak örülhetek.

Az első negyedben azonban úgy tűnt, hogy ezúttal akár a Hősök elorozhatják a diadalt, hiszen Szatmári Dániel megfutotta csapatának a vezetést érő touchdown-t. Az egypontost Lukács Gábor értékesítette.

A második negyedben viszont csattanós válasza volt Zahovay Ádám legénységének, hiszen két hatpontost adtak a hazaiak védelmének. Az idén eddig remek átadásokkal kínálta meg elkapóit Nagy Tamás irányító és ez az Eger elleni összecsapáson sem volt másképp. Nagy először egy 40 yardos, majd egy 35 yardos átadással találta meg Pápai Róbert elkapóját, aki pontokra váltotta a lehetőségeket. Labancz Bence mindkét alkalommal értékesítette az extrákat, így 14-7-es vendégelőnnyel mehettek a csapatok a pihenőre.


A harmadik negyedben az Egernek sikerült egyenlítenie jelezve ezzel, hogy közel sincs még vége az összecsapásnak, hiszen számukra is fontos volt, hogy bejussanak a rájátszásba. Ezúttal Antal István futott touchdown-ja révén sikerült egy pontra felzárkózniuk a Hősöknek, majd Lukács extrájával egalizáltak.

A döntés az utolsó negyedre maradt, ahol mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, ám végül a Tata Mustangs-nak sikerült sikerrel lejönnie a pályáról, miután Nagy Tamás ezúttal egy 14 yardos passzal találta meg Pápait a célterületen belül. Labancz Bence ugyan nem szerzett hatpontost a találkozón, de harmadik extrájával beállította a 21-14-es végeredményt.

Fotók: Mátrai Tibor

 

Eger Heroes-Tata Mustangs 14-21 (7-0, 0-14, 7-0, 0-7)
Pontszerzők: Szatmári Dániel (xp: Lukács Gábor), Antal István (xp: Lukács Gábor), illetve Pápai Róbert 3 (xp: Labancz Bence 3).

Herke Zsombor, az Eger Heroes vezetőedzője: Nagyon jó meccs volt, a két csapat között úgy érzem nem volt különbség. Mi főleg a futásokkal próbáltuk áttörni a Tata védelmét, ők pedig a passzokból próbáltak főlényt kiharcolni. Viszont úgy érzem, hogy a meccsen a bírók nagyon sokszor nem álltak a helyzet magaslatán. Szerintem eléggé sok megkérdőjelezhető ítéletet hoztak, amely a találkozó végkimenetelét is elképzelhető, hogy befolyásolta volna.

Zahovay Ádám, a Tata Mustangs vezetőedzője: Összességében az történt, amit vártunk, egy nagyon kemény ki-ki meccsen vagyunk túl, ahol hol az egyik, hol a másik csapat kerekedett felül. Az Egerrel mindig kemény mérkőzést játszunk, most szerencsére idegenben egy nagyon jó körülmények között rendezett találkozón sikerült bebiztosítanunk a rájátszást. Most az a dolgunk, hogy elfelejtsük az alapszakaszt és csak a következő ellenfélre koncentráljunk.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés