A Hurrikánok is befejezik
Írta: Makranczi László    2014. június 06. péntek, 10:02    PDF Nyomtatás E-mail

Hamarosan véget ér az IFAF Közép Kelet-európai Interliga (CEI) alapszakasza, ám még egy magyar csapat harcban van, hogy minél jobb helyezést érjen el a kupavadászatban, mégpedig a Budapest Hurricanes.

Egy héttel ezelőtt megszerezte első győzelmét is Kovács Zsolt alakulata nem is akármilyen ellenféllel szemben, hanem a szerb Panchevo Panthers ellen (55-28). A CEI-ben a Hurrikánok a Párducok ellen nagyon magabiztosan játszottak és végig az irányításuk alatt tartották az összecsapást, így jó előjelekkel várhatják utolsó összecsapásukat a nemzetközi kupaporondon. Azonban az ellenfél nem mondható a legkönnyebbnek, hiszen a Bratislava Monarchs vendégeként kellene győztesen lejönniük a pályáról. Ez a szezon a címvédő Uralkodók számára sem sikerült túl jól, mivel eddigi öt találkozójukból mindössze kettőt nyertek meg, ám ebből az egyiket pont a Hurricanes ellen. Akkor a pozsonyiak 35-28-as győzelmet arattak a Népligeten egy ki-ki meccsen, ám most minden bizonnyal sokkal nehezebb dolguk lesz, miután a narancs-fehér-zöld egylet a Panchevo legyőzésével üzent a szlovák együttesnek.

Sződy Ferenc, a Hurrikánok defensive koordinátora szerint nincs tétje a párharcnak, de mindenképp győzelemmel zárnák a CEI-t.
– Az idei CEI szezon számunkra a vasárnapi mérkőzéssel véget fog érni
– vezette fel a Bratislava elleni találkozót a tréner. – A meccsnek komolyabb tétje nincs, hiszen sem a Hurricanes sem pedig a minket fogadó Bratislava Monarchs nem juthat már döntőbe. Mégis, részemről nagyon szeretném, ha meg tudnánk nyerni a mérkőzést. Egyrészt azért, mert az elmúlt évet is beleszámolva eddig három alkalommal találkoztunk a Monarchs-szal és mindháromszor vereséget szenvedtünk, mindegyik alkalommal nagyon minimális különbséggel. Másrészt pedig, ha legalább 8 ponttal megverjük szlovák ellenfelünket, akkor a rém gyenge szezonkezdés után is döntetlenre hozhatjuk (2-2) a szezonunkat. Ezek ráadásul nem csak személy szerint engem motiválnak, hanem azt gondolom, hogy a csapat jórészét is. A Panthers elleni hazai meccsünkön már megmutattuk, hogy nyerni is tudunk, bár még azon a meccsen sem tudott a Hurricanes százszázalékos teljesítményt nyújtani. A győzelemből, az ott mutatott akarásból, koncentrálásból és lelkesedésből fogunk meríteni, hogy a tavaszi szezont egy idegenbeli győzelemmel zárhassuk.

Fotók: Balogh Máté

 

Bratislava Monarchs-Budapest Hurricanes
Időpont: június 8. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Pozsony, FC Skp Dubravka (M. Schneidera Trnavského 2/A)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés