Ötcsillagos Rice
Írta: Makranczi László    2014. június 10. kedd, 05:39    PDF Nyomtatás E-mail

A 2014-es divízió II. talán legrangosabb alapszakasz meccsét rendezték Nyíregyházán az NYVSC Stadionban. A Tigers II-Renegades rangadó a nevéhez méltó összecsapást hozott, amelyen bármely csapat megérdemelte volna a győzelmet.

Pedig még az első negyedben egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé kerekedni. A 0-0 igazolta, hogy a divízió II. két legjobb védelme mérte össze erejét.

A második negyedben viszont már felpörögtek az események és a Nyíregyháza megszerezte a vezetést amerikai importjuk, Troy Rice révén, aki Tóth Gábor passzát a fél pálya környékén kapta el és egészen a célterületig loholt a játékszerrel. A kétpontost Tóth Gábor értékesítette. Hamar jött a válasz a vendégektől Bese Gergely révén, aki teljesen üresen fogadta Lakatos Bence átadását és simán elrohant az end zone-ig. A kétpontost Lakatos Bence értékesítette. A Tigers II gyorsan reagált a Renegades pontszerzésére, ezúttal is Troy Rice elkapásával. A kétpontos sikertelen volt. Ám a Tigrisek nem érték be ennyivel és megszerezték harmadik hatpontosukat is az első játékrészben, mégpedig ifjú irányítójuk, Tóth Gábor révén, aki 75 yardot tett meg a célterületig. A kétpontos extrát Hudák Károly vitte át a Renegátok védelmén. Így úgy nézett ki, hogy ebből akár rosszabbul is kijöhet a Miskolc, hiszen 22-8-as hátránnyal vonulhattak le a szünetre.
A második félidő elején aztán jött egy csattanós válasz a vendégektől, mégpedig Lakatos révén, aki egy 80 yardos futással, majd egy újabb kétpontossal megkezdte csapata számára a felzárkózást. Ehhez azért volt egy-két szavuk a hazaiaknak is, és egy újabb Rice-elkapással már 12 pontra vezettek. Azonban az egész meccsen kiválóan irányító, illetve futó Lakatos remekül kiszúrta egyik idei kedvenc célpontját, Román Józsefet. Lakatos megfutotta a kétpontost: 28-24. Azonban még a harmadik negyedben is sikerült válaszcsapást mérnie a hazai egyletnek ismét Troy Rice révén, aki a TD után sikeresen visszahordta a labdát az end zone-ig. A kétpontos sikertelen volt.

Az utolsó negyedre bőven maradt izgalom, főleg hogy Lakatos révén, egy újabb TD-t és kétpontost hozott össze a Renegades, így már csak 2 egységre volt lemaradva a Tigers II-től a borsodi egylet. Ám a mérkőzést végül Troy Rice döntötte el, miután Tóth Gábor lesérült és egy wildcat-et bevetve 40-32-re alakította az állást. Végül a végeredmény is ez maradt, miután a kétpontos nem sikerült és a lefújás előtt Lakatos Bence egyik hosszú passzát Benke László szedte le a levegőből. Így a Keleti főcsoportot a Nyíregyháza Tigers II nyerte meg.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

 

Nyíregyháza Tigers II-Miskolc Renegades 40-32 (0-0, 22-8, 12-16, 6-8)
Pontszerzők: Troy Rice 5 (2pt (az elsőnél): Tóth Gábor), Tóth Gábor (2pt: Hudák Károly), illetve Lakatos Bence 3 (2pt: Lakaots Bence 3), Bese Gergely (2pt: Lakatos Bence), Román József (2pt: Lakatos Bence).

Szépe József, a Nyíregyháza Tigers II elnöke: Troy nagyon nagy értéke volt a csapatunknak, de nem így kalkuláltunk, és nem így készültünk. A Renegades egy nagyon jó alakulat, nem tudok magyarázatot adni, hogy miért lett ilyen szoros a találkozó. Azt gondolom, hogy a srácok kitettek magukért és büszke vagyok mindenkire, különösen az irányítónkra, aki csúcsformában volt. Egy nagyon jó meccset játszott a két együtes és bízom benne, hogy a rájátszásban még találkozik a két csapat, akár a döntőben is.

Phillip Hilderbrand, a Miskolc Renegades vezetőedzője: Először is szeretném leszögezni, hogy büszke vagyok a csapatom játékára, hiszen 22-8-as hátrányból tudtunk felállni. Troy Rice meghatározó játékosa volt a Tigers II-nek, de a srácok attól függetlenül nagyon jól odafigyeltek rá. Majd a felvételekről megnézem, hogy mi történhetett a támadósorunkkal az első félidőben, de a fordulás után remekül játszottunk. Sajnos nem tudtuk megállítani őket, amikor kellett volna. A védelemben jól játszottunk és az erőfutásaikat megállítottuk. Valamit biztos, hogy jól csinálunk, ha egy csapatnak egy főiskolai és NFL szintű amerikai játékost kell idehozni, hogy megverjen minket.

 

További eredmények:

Szekszárd Bad Bones-Fehérvár Enthroners 42-34 (14-14, 7-0, 7-7, 14-13)
Pontszerzők: Greiling Mihály 3 (xp: Balázs Szabolcs 3), Vörös Dávid 2 (xp: Balázs Szabolcs 2), Halász Richárd (xp: Balázs Szabolcs), illetve Tóth Nándor 2 (xp: Zách György), Erős Márk (xp: Zách György), Sándor Gergő (xp: Zách György), Varga-Márfy Milán.

Fotó: Barka Bálint

 

Laczkó Ernő Márton, a Szekszárd Bad Bones vezetőedzője: A meccs jó volt, sportszerű, tényleg köszönet a fehérvári gárdának, mert jó focit láthatott a szekszárdi közönség. A pontzuhatag ismét megvolt, de ezúttal mi jöttünk ki győztesen az adok-kapokból. Ez egyben dicséret a támadóinknak, és némi kritika a védelmünknek, de legalább adott a feladat a következő edzésekre...

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: Sajnos csak a bajnokság végére kezdtünk magunkra találni támadó oldalon, eközben a védelem kiesések miatt megfogyatkozott. Ennek ellenére izgalmas találkozót játszottunk a Bad Bones-szal. Sok sikert nekik a rájátszásban. Mi dolgozunk tovább, hogy az átlagosan 20 év körüli csapattal jövőre eredményesebben szerepeljünk.

 

Hozzászólások  

 
+1 #6 Józsi 2014-06-25 14:32
Állítólag ez a Tigers HFL kerete... Most meg olyat is hallok, hogy csak Troy miatt nyerünk. Döntsétek már el légszi hogy akkor most mi van mert egyik azt mondja h HFL keretet játszatok a DIV2-ben a másik vélemény szerint meg a csapatom egy nulla Troy nélkül. Viccesek vagytok... Attila tényszerűségét köszönöm, ritka az ilyen manapság.
Idézet
 
 
0 #5 Attila 2014-06-20 09:48
A másik gondolat, hogy ez is meglepetés, hogy itt vannak , mivel rengeteg újoncot építettek be a csapatba és ezek azok a fiatalok akiket igazán tud Rice tanítani. Ennek pedig örülni kellene mindenkinek, mert ha ezek a fiatalok a továbbtanulás miatt szétszélednek az országban és nem hagyják abba a focit akkor más csapatokba is elvihetik amit Rice tanít nekik.
Idézet
 
 
0 #4 Attila 2014-06-20 09:46
Rice azért van ott , hogy segítse a Tigerst, de nem a Miskolc ellen amit állít az edző.. ez fölösleges nagyképűség. Azért Rice is egy ember, a maradék 10 játékos csak sétálgat közben a pályán ezek szerint, nem kap védelmet az irányító pl, azért valakinek Ricehoz kell juttatni a labdát. De itt nem ezen van a hangsúly, legyen csak nyugodtan ott Rice és segítse edzéseken a csapatot ugyanúgy ahogy a meccseken is. Mióta a Tigers sok évvel ezelőtt elkezdett meccseket nyerni ez mindig szúrja a szemét mindenkinek. Először az volt a baj, hogy ukrán fiuk segítették és tanították őket most meg, hogy amerikai van a csapatban. De érdekes módon csak ez piszkálja mindenki csőrét. Nem kellene ezzel foglalkozni. Menjenek a meccsek és ott kell megmutatni, ki mit tud, ha Rice jelenléte ennyit dob a csapaton hát dobjon. Tanulnak tőle a fiuk amíg ott van és kész, ha elmegy majd építkeznek abból megint amijük van.
Idézet
 
 
-1 #3 Péter 2014-06-20 08:22
Semmi nagyképűség nincs benne, a Tigers Rice nélkül sehol nem lett volna, a videón is látszik.
De ahogy az előző komment is mondja: "A Tigers offens, a QB szép TD-jét leszámítva, Rice nélkül inkább csak negatív yardokat hozott."
Idézet
 
 
0 #2 Atari 2014-06-16 14:02
Aki teheti, ne mulassza el azt az élményt, hogy megnézi Rice játékát! Megéri, mert ilyet még nem látott magyar pályán és a honi színvonalat is belőheti az amcsi főiskolai szinthez képest.
Lakatos Bence is nyargal időnként, de Troy gyakorlatilag _minden_ labdaérintéséné l TD veszélyt jelent. Biztos kézzel kapta el a lemaradó kornerek mellett a hosszú labdákat és utána gyorsított fel igazán. Futások alkalmával cikázott az emberek között, párszor legyűrték a védők, mire felujjongott a vendég szurkolótábor, hogy ezúttal nem lett TD.
A Tigers offens, a QB szép TD-jét leszámítva, Rice nélkül inkább csak negatív yardokat hozott.
Nézzétek meg! (Remélem az uccsó TD-nél szerzett húzódása nem komoly.)
Idézet
 
 
-8 #1 Attila 2014-06-16 09:18
" Valamit biztos, hogy jól csinálunk, ha egy csapatnak egy főiskolai és NFL szintű amerikai játékost kell idehozni, hogy megverjen minket." ... Azért nem kell elszállni, nem a miskolci csapatról szól a világ, Troy a Tigersben játszik és segíti a csapatot, hogy fejlődjenek és nyerjenek azzal szemben aki ellen épp meccs van, legyen szó akármelyik csapatról. Rohadt nagyképű tahónak kell lennie ahhoz valakinek, hogy azt képzelje miatta vagy a csapata miatt szerződtetett le a Nyíregyháza egy amerikai játékost.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés