Szoros meccsen vereség a CEI-ben
Írta: Makranczi László    2014. június 11. szerda, 19:17    PDF Nyomtatás E-mail

A Hurrikánok utolsó Közép Kelet-Európai Interliga (CEI) összecsapásukra készültek, de ellenfelük nem bizonyult könnyű feladatnak, hiszen a Bratislava Monarchs vendégeként kellett megküzdeniük szezonbeli második győzelmükért.

Kovács Zsolték számára nem is kezdődött rosszul a mérkőzés, hiszen azonnal az első támadássorozatból megszerezték a vezetést Elek Ádám elkapása révén. Az extrát Szakács Kristóf belőtte. A hazaiak először egy field goal-lal tudtak válaszolni, de a TD sem maradt el. A budapestiek közel álltak ahhoz, hogy növeljék előnyüket, ám a célterülethez közel Bencsics Márk irányító eladta a labdát. Ezt kihasználva a Bratislava megszerezte a vezetést egy félpályáról induló elkapott TD-vel, majd egy sikeres extrával 10-3-ra módosították az állást.

A második negyedben növelni tudta előnyét a pozsonyi gárda egy futott hatpontossal, ám az extrát nem sikerült értékesíteniük. A Hurricanes viszont nem tétlenkedett és elkezdett felzárkózni. Először Czirók Márton elkapásával sikerült három pontra feljönni, majd a kétpontost is értékesítették Elek révén, így 16-15-ös hazai vezetéssel vonultak le a csapatok a szünetre.

A második játékrész elején hamar növelni tudta előnyét a Bratislava egy szép támadássorozat után, ám kétpontossal kísérletezett a szlovák egylet a TD után, amely sikertelennek bizonyult. A Hurricanes próbálta kihasználni az adódó lehetőséget és egalizálni, de mindössze egy Szakács mezőnygóllal tudtak reagálni.

Ám így is egy izgalmas utolsó negyed elé nézett a két gárda, amelynek elején Kovács Zsolt legénysége újra megszerezte a vezetést, miután a Hurrikánok egy rossz punt-ot követően kedvező helyzetből vezethettek offenzívát. Végül Bencsics 15 yardról be tudott futni a célterületen belülre, majd Szakács magabiztosan értékesítette az extrát. Ám túl sokáig nem örülhettek a vendégek, hiszen a Bratislava a rúgás után egy 87 yardos visszahordással csattanós választ adott Bencsics TD-jére. Az extra sikertelen volt. Az adok-kapok folytatódott, hiszen a Hurricanes is gyorsan tudott reagálni, mégpedig Bóbis Szabolcs futott hatpontosával, amely után Szakács belőtte az extrát. Ezzel a vendégek ugyan közel álltak ahhoz, hogy megnyerjék a találkozót, azonban a Monarchs a találkozó vége felé megszerezte a győzelmet érő touchdown-t egy futással, majd egy kétpontossal beállították a 36-32-es végeredményt.

Fotók: Kökény János

 

Bratislava Monarchs-Budapest Hurricanes 36-32 (10-7, 6-8, 6-3, 14-14)
Hurricanes pontszerzők: Elek Ádám (xp: Szakács Kristóf), Czirók Márton (2pt: Elek Ádám), Bencsics Márk (xp: Szakács Kristóf), Bóbis Szabolcs (xp: Szakács Kristóf), Szakács Kristróf (mezőnygól).

Sződy Ferenc, a Budapest Hurricanes defensive koordinátora: Nagyon szoros mérkőzést vívtunk a Monarchs ellen (ahogy azt tettük az eddigi összes találkozónkon), lényegében a győzelem kérdése az utolsó percekig nyitott volt. Sajnos hiányzott a csapatunkból egy kis plusz, ami végül a négypontos vereségünkhöz vezetett. Ez egyébként az egész tavaszi CEI-szereplésünkre elmondható, minden meccsen hiányzott valami. Hol a védelem oldalán, hol az offense oldalán. A hétvégén Pozsonyban például az idei CEI szezonban először nem szerzett a védelmünk labdát (eddig minden meccsen volt legalább kettő takeaway-ünk), míg az offense eladott három labdát is. Emellett kaptunk még egy special team touchdown-t is, ami azt gondolom, hogy megpecsételte a csapatunk sorsát. A Monarchs elleni meccs után nyári szünetre vonulunk, majd augusztusban elkezd a csapat felkészülni arra, hogy megvédjük a HFL címünket. Addig pedig az edzői stáb (illetve a játékosok is) levonják a CEI mérkőzéseinek tanulságait és ebből építkezve készülhetünk az őszre.

 

Hozzászólások  

 
0 #1 blocker 2014-06-17 21:36
Megjegyzés: A Bratislava "rossz puntja" egy blokkolt rúgás volt. Szerintem így jobban hangzik, és kiemeli a speciális csapategység munkáját is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés