„Acélos” teljesítménnyel az elődöntőben
Írta: Makranczi László    2014. június 24. kedd, 17:41    PDF Nyomtatás E-mail

Ugyan veretlen csapatként utazott Felsőzsolcára, a Miskolc Steelers otthonába a Budapest Titans, ám ez még nem jelentette azt, hogy második kiemeltként juthat be rájátszásba, hiszen az Acélosok egy esetleges diadallal átvehetik a második helyet.

Az első negyedben a hazaiak akarata érvényesült és sikerült megszerezniük a vezetést irányítójuk, Vasyl Jordan révén. A TD utáni extra sikertelen volt.

A második negyedben válaszolni tudtak a Titánok, sőt meg is fordították az állást válogatott irányítójuk, Wágner Olivér rövid futásával. Göbölyös Gábor berúgta az extrát. Azonban hamar jött a válasz, mégpedig ismét a divízió I. egyik legmobilisabb irányítójától, Vasyl Jordan-től. Ezúttal sikerült a kétpontos, amelyet Bedő Sándor elkapása révén értékesített a hazai gárda. Ám a félidőt jelző sípszó előtt az acélvárosiaknak sikerült növelni előnyüket Tóth Szabolcs elkapásával. Az extra sikertelen volt, így 20-7-es hazai előnnyel vonulhattak le a csapatok a félidőre.

A harmadik negyedben tovább tudták növelni előnyüket a borsodiak, mégpedig Martin Medvec futásával és Szabó Krisztián két pontot érő elkapásával.

Az utolsó játékrészben már szinte eldőlt a Miskolc győzelme, miután a Medvec-Szabó kettős újabb nyolc pontot tett fel az „eredményjelzőre”. Ám a mérkőzésen a Titans-é volt az utolsó szó, miután Szerényi Gábor elkapott hatpontosával és Göbölyös extrájával kialakult a 36-14-es végeredmény. Így a Miskolc Steelers második kiemeltként jutott be a rájátszásba, ami annyit jelent, hogy bejutottak az elődöntőbe.

Fotók: miskolcsteelers.hu

 

Miskolc Steelers-Budapest Titans 36-14 (6-0, 14-7, 8-0, 8-7)

Pontszerzők: Vasyl Jordan 2 (2pt (a másodiknál): Bedő Sándor, Martin Medvec 2 (Szabó Krisztián 2), Tóth Szabolcs, illetve Wágner Olivér (xp: Göbölyös Gábor), Szerényi Gábor (xp: Göbölyös Gábor).

 

Száraz Zsolt, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Az év elején, a nagy igazolások és a merész tervek határozták meg a munkánkat. Nagy feladatot kaptunk és nagy lehetőséget arra, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban. A legnagyobb kihívásnak azt tartottam, hogy csapattá váljunk, mert csak így juthatunk előre hétről-hétre, mérkőzésről-mérkőzésre. Ezen a hétvégén nagyot léptünk előre, hiszen az offense sokszínűbbé vált és ezáltal kiszámíthatatlanabb lett a játékunk. A defense hatalmas mérkőzést játszott és a Titans-nek minden centiért meg kellett küzdenie a pályán. Igazi csapatmunka volt a Titans legyőzése! Gratulálok a csapatnak ezért a nagy lépésért. Biztos vagyok benne, hogy 3 hét múlva dupla akarattal fog visszatérni a Titans, de mi is nagyon várjuk az elődöntőt. Úgy gondolom jó úton haladunk, hogy Miskolcon mérkőzhessünk meg a bajnokság legnehezebb ellenfelével az idén is nagyon erős Gorillaz-zal.

Kollár Balázs, a Budapest Titans vezetőedzője: A mérkőzésre hiányos kerettel érkeztünk, várható volt, hogy nehezen hozzuk a mérkőzést. A támadók sem tudták kellő mértékben birtokolni a labdát, és a védők is több alkalommal rossz pozícióban kezdték meg a védekezést. Alapvetően az öt kapott TD túl sok még a hiányos játékos állománnyal is. A miskolci támadósor az adott napon megtalálta védelmünk gyengeségét, és Jordan ellen nem volt ellenszerünk.

 

További eredmények: 

Eger Heroes-Dunaújváros Gorillaz 14-54 (7-14, 0-13, 0-14, 7-13)
Pontszerzők: Antal István (xp: Mézes Ádám), Gábor Péter (xp: Mézes Ádám), illetve Dr. Bachrathy Dániel 2 (xp (az elsőnél): Horváth László) Kovács Péter (xp: Horváth László), Tóth János (xp: Horváth László), Hegedüs Dániel, Horváth László (xp: Horváth László), Madarász Attila (xp: Horváth László), Ötvös István (xp: Horváth László).

Fotó: Bachrathy Kornéltól

 

Herke Zsombor, az Eger Heroes vezetőedzője: Ha annyi labdát ajándékozunk nekik, akkor megérdemeltük a vereséget. A srácok sajnos fejben nem voltak ott a mérkőzésen, ha nem ez lett volna, akkor szorosabb mérkőzés lett volna és nem a Raptors jut be a rájátszásba.

Bachrathy Kornél, a Dunaújváros Gorillaz irányítója: A terv az volt a meccs előtt, hogy megpróbálunk minél többet passzolni, ami meghatározta a támadó játékunkat az egész meccsen. Ennek eredménye az lett, hogy megdöntöttük a pontrekordunkat, sose voltunk 50 fölött, az első futott TD-t 6 elkapott követte. A védelem szokás szerint jól játszott, 2 IT-t is szerzett, ráadásul a spec. team másik 3 labdát szedett össze, sérültünk nem volt, így minden összejött, amit szerettünk volna elérni az elődöntő előtti utolsó összecsapáson.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés