A sisak tartozékai
Írta: end zone magazin    2009. december 29. kedd, 22:17    PDF Nyomtatás E-mail

A  sisakok önmagukban nem képesek megfelelő védelmet biztosítani a fejnek. Ezért szükség van különböző  bélésrendszerekre , áll- és arcvédőre a tökéletes biztonság érdekében. Előző cikkünkben már említést tettünk ezekről a kiegészítőkről, most részletesen olvashatnak róluk.

Fújható belsők

A sisakgyártók fújható belsővel ellátott sisakokat is kínálnak. Ennek lényege, hogy ez a betét ütközés után sokkal gyorsabban visszaáll eredeti állapotába, mint a habok, vagy pántok. A fújható belsővel ellátott sisakok jobban ellenállnak az ismétlődő ütéseknek, mint a csak hab-betétesek. Ezek a sisakok sokkal kényelmesebbek és könnyen felvehetők, mivel a levegő mennyiségének szabályozásával az egyéni fejformához igazíthatók.

Betétek

A sisakokban többféle betét található, általában habból, amelyek kipárnázzák a fejet, az állkapcsot és az orrot. Ezek a betétek általában minden sisakban megtalálhatók. Cserélhető betétek és betétrendszerek is kaphatók.  A betéteket speciálisan, egyedi sisakokhoz is lehet tervezni.  A betét lehet előre, vagy hátra helyezhető, amelyek elősegítik a sisak illeszkedését a fejre. A felülre, oldalra, és a sisak hátuljába helyezhető betétek és állkapocs betétek szintén a betétrendszer részét képezik. A gyártók ezeket különböző vastagságban kínálják, ˝ és 1 inch között, így kiválasztható a legmegfelelőbb.

Állvédők

Az állvédők két funkciót töltenek be:
Először is, védik az áll területét, szorosan illeszkednek az áll köré. Másodszor, a pántok csatlakoznak a sisakhoz, hogy azt szorosan a fejen tartsák. Ezért különösen fontos, hogy mindig középen legyen, és ne legyen laza. A sisakokhoz szabványos állvédők tartoznak, de más fajtát és tartalék állvédőt is lehet vásárolni.

Arcvédők

A sisakoknak két alaptípusa van: rácsos, vagy rács nélküli. Arcvédők sorát kínálják a boltokban, mindegyiket úgy tervezték, hogy az arc egyes részeit védjék és a lehető legjobb védelmet nyújtsák a különféle játékosok részére, miközben a kilátást megfelelően biztosítják.

A gyártók gyakran betűkkel jelölik az arcvédők védelmi területeit:
- OPO—Csak fogvédő
- JOP—Állkapocs és fogvédő
- NOPO—Csak orr és fogvédő
- NJOP—Orr, állkapocs és fogvédő
- EGOP—Szemvédő és fogvédő

 Az arcvédőkhöz általában használt szénszálas fém védelme érdekében a gyártók különböző bevonatokat kínálnak, ráfizetéssel, sokkal ellenállóbb bevonatot készítenek.

Arcvédő méretek
A gyártók méretezési rendszerének megfelelően többnyire Junior, átlagos és extra-nagy méretek vannak. A Junior méretű arcvédőknek minden Junior sisakhoz illeniük kell. Az átlagos méretű arcvédőknek kisebb, közepes és nagyméretű felnőtt/ egyetemi sisakokhoz kell illeszkedniük. Az extra-nagy méretű arcvédőknek ugyanazokhoz a sisakméretekhez kell illeszkedni, mint az átlagos méretű arcvédőknek és a nagyméretű sisakokhoz, amikor a játékosnak extra védelemre van szüksége.

Arcvédő stílusai

Különféle stílusú arcvédők léteznek, melyek segítik a maximális védelem elérését és nem akadályozzák a játékot. A különbségeket általában rövidítésekkel jelölik:

R: Reinforced (Megerősített)
Ez az arcvédő tetején lévő megerősített részre utal, megerősíti az arcvédőt és minimalizálja a függőleges elmozdulás lehetőségét

DW: Double Wire Configuration (Dupla huzalos elrendezés)
Stabilizálja és erősíti az arcvédőt. Csökkenti az arcvédő nyílásait, így kevésbé valószínű, hogy kézzel, lábbal megütik az arcot. Ez a tervezés csökkenti a vízszintes elmozdulás lehetőségét, amely fontos a falemberek, vagy más poszton játszó játékosok számára, amikor blokkolnak, vagy szerelnek és végül a rakás alján kötnek ki

SW: Single Wire Configuration (Szimpla huzalos elrendezés)
Ez megelőzi az oldalirányú elmozdulást. Alkalmas azokhoz a pozíciókhoz, amelyekben elengedhetetlen a megfelelő kilátás

UB: U-Bar Attached (U alakú pótlással)
Ezt általában „bika-gyűrűnek” nevezik. Mint a dupla huzalos elrendezés, az U-betétes is azt a célt szolgálja, hogy az ujjak, kezek, lábak ne üthessék meg az orrot

SK: Skill Position Players (Ügyességi pozíciókon játszó játékosok)
Az oldalsó rúd vissza van hajlítva a jobb oldalirányú kilátás miatt. Ez kicsivel hosszabb szokott lenni

Módosítás: ( 2010. december 06. hétfő, 05:33 )
 

Hozzászólások  

 
0 #1 Patricia 2015-01-28 12:56
I'm really enjoying the design and layout of your site.
It's a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit
more often. Did you hire out a designer to create your theme?

Superb work!

my website sex shop online [http://Www.Lolatoys.com/: http://Www.Lolatoys.com]
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés