Az NFL megváltoztatná a rájáttszás hosszabbításainak szabályait?
Írta: Vikk    2010. március 10. szerda, 05:43    PDF Nyomtatás E-mail
Az új szabályok szerint mindkét csapat labdát szerezhetne legalább egyszer, hacsak az első csapat nem szerez touchdownt, mondta Greg Aiello. Ha az első labdát birtokló csapat field goalt szerez, és a másik csapat kiegyenlít, akkor a játék addig folytatódik, amíg valamelyik csapat újabb pontot szerez.
A szabálymódosítások feletti vita nagy port kavart az NFC bajnoki játékát követően, amikor a New Orleans 31-28-ra győzte le a Minnesotát a hosszabbításban, ahol Brett Favre egyszer sem jutott labdához a Vikingeknél. A tervezett szabály szerint a Minnesota kaphatott volna még egy labdabirtoklást, mert a Vikingek nem hagyták a másik csapatot touchdownt szerezni.

John Paulsen és jómagam az utóbbi időben tanácskoztunk arról, hogy mi lenne a legjobb módja az NFL hosszabbítási rendszer átalakításának. Neki is tetszett a "vak aukció" ami kétségkívül tisztességes mindkét fél számára, és kevésbé befolyásolható mint az érmefeldobás. Én támogatni fogom, mindaddig, amíg a dolog nem csap át jelenetbe a középpályán.

Részemről az érmefeldobás is rendben van. Izgalmas? Nem. Tisztességes az, hogy az egyik fél úgy nyer, hogy a másik meg sem érintheti a labdát? Valószínűleg nem. De így egyszerű, és ez a hagyomány. A játék az izgalmas rész - szerintem nem kell az érmefeldobásnál jobban kidolgozott módszer, ami meghatározza, hogy melyik csapat juthat először a labdához. Ha több védő tudná megakadályozni ellenfeleit a pontszerzésben a hosszabbítás első labdabirtoklási részében (ami ugye a védők elsődleges feladata), akkor most nem is kellene ezzel foglalkozni.


Ha az NFL szeretne változtatni a szabályokon, nem fog megdöbbenteni és nem leszek dühös sem. Csak döntsenek végre, és fejezzék be, mert kezd fárasztó lenni a téma. Engem inkább az zavar, hogy az kellett a ligának ahhoz, hogy leüljenek a szabály változtatásról beszélgetni, hogy Brett Favre a múlt évi NFC címmérkőzésén nem jutott labdához. Miért nem változtatja meg akkor az NFL a nevét egyszerűen Brett Favre Ligára, és ezzel el is intézhetnék a dolgot. Ez lenne a "BFL".
 

This content has been locked. You can no longer post any comment.