Nyert a Saints
Írta: end zone magazin    2010. szeptember 10. péntek, 05:03    PDF Nyomtatás E-mail

"A Superdome nem vénnek való vidék" felirattal várták a Saints szukolók a Favre-t. A veterán a 310. Nfl mérkőzését kezdte a 2010-es szezonnyitón. A "Szentek mennybemenetele" című zenére  vonult be a tavalyi bajnok. A pénzfeldobást a Drew Brees vezette gárda nyerte.

Drew Brees (#9 QB) a kezdést követően kiváló támadássorozatot mutatott be. A sorozat végén Devery Henderson (#19 WR) sikeres elkapásával vezetéshez juttatta csapatát. Az extra pontot  Garrett Hartley (#5 K) értékesítette. Egy szempillantás alatt magához vette a vezetést a tavaji bajnok.
A Vikingek támadásaiban több szerepet kapott Adrian Peterson (#28 RB). Az első félidőben Brett Favre (#4 QB) kísérletei elég halványnak bizonyultak. Érződött a 40 éves "matuzsálem" már nem  a régi, késve csatlakozott a csapatához a "folytatom, nem folytatom" huza - vona miatt. Így leginkább a Vikings punt-jaival próbálta nehéz helyzetbe hozni a hazai csapatot. Hiába a tökéletes  punt, Brees rendre feltörte a védők blokádját.

Ismét a futó Peterson nagy pillanatai következtek. Adrian remek futásainak köszönhetően mezőny gól távolságba került a Vikings, amit sikerült  értékesíteniük, így  kissé felzárkózhattak.  De nem örülhetnek a Vikings szurkolók sokáig, mert még a 2 perces jelzés előtt Favre szorongatott helyzetben eladta a labdát. A Saints játékosának, Jonathan Vilma-nak (#51 MLB) sikerül levadászni az egyébként kétségbeesett passzt, amit Roman Harper (#41 SS) kényszerített ki. Az "ajándék" labdát a Szentek támadói egészen mezőnygól  pozícióig vitték, de nem sikerült élni a lehetőséggel.

Az első félidő végére Favre össze szedte magát és passzaival egészen az red zone-ba vitte támadókat. Egy egyszerű, de remek elkapással Visanthe Shiancoe (#81 TE) a mérkőzés folyamán először vezetéshez juttatta csapatát. Az extra pontot viszont Remi Ayodele-nek (#92 DT) köszönhetően a Saints kivédekezte.

A Vikingek újra csak punt-ig jutottak a második félidő elején, ezt kegyetlenül kezdte kihasználni a Saints. A kiváló runningback-ek  Reggie Bush (#25 RB) és  Pierre Thomas (#23 RB) remek  futásai vitték előre a támadókat. Majd egy 1 yard-os futással Pierre újra visszaszerezte a vezetést.  Az extra is sikerült. Favre továbbra sem találta az összhangot elkapóival.  Brad Childress edző,  Jimmy Kleinsasser (#40 TE) sikertelennek ítélt elkapása miatt, még a videóbíró segítségét is kikérte, de egyértelműen nem volt cáfolható az ítélet, ezért újra punt következett. Ettől kezdve a  mérkőzés végéig a hazaiak birtokolták a labdát és lefuttatták az órát.

New Orleans Saints - Minnesota Vikings 14:9 (7:0; 0:9; 7:0; 0:0)

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.