Super Bowl VI
Írta: Láb    2011. január 30. vasárnap, 04:41    PDF Nyomtatás E-mail

 

super bowl VI

 

1972 január 16-án 81023 ember sereglett ki kíváncsian az év legnagyobb football eseményére. 

 
 
 
Az első negyed a Dallas 3-0-s vezetésével zárult, mikor is Mike Clark kovácsolta sikeres mezőnygóllá Chuck Howley fumble megszerzését, miután a labda az egyébként biztos kezű Larry Csonka hasáról egy handoff-nál lepattant. Larry a Super Bowl VI-ot megelőző szezon alatt egyetlen egy labdát sem hagyott el. 

A második negyed első pontjait ismét egy Dallas játék hozta. Roger Staubach 7 yardos passza célba talált Lance Alworth személyében. Clark extra pontja után az állás 10-0-ra módosult. Bő egy perccel később a Miami kedvező mezőnypozícióból Garo Yepremian 31 yardos rúgásának köszönhetően pontot szerzett. Számukra a pontgyártás itt be is fejeződött. A csapatok 10-3-mal vonultak be az öltözőbe. 

Roger Staubach 
 
A második félidő kezdőrúgását követően Duane Thomas fergeteges menetelésének lehettek tanúi a New Orleans-i Tulane Stadium nézői. 8 play alatt 71 yardot tett meg, melyet még egy touchdown-nal meg is koronázott.

A negyedik negyedben ismét Howley szerencsés kezében kötött ki a Miami labdája. Bob Griese lövését az 50 yardosnál csípte el és meg sem állt a Miami 9 yardos vonaláig. Három play-jel később Staubach 19 passz kísérletéből egy újabb 7 yardos touchdown passz landolt Mike Ditka kezeiben. A kötelező extrapont után több pont nem született a mérkőzésen. A Super Bowlok történetében a Cowboys védelme lett az első, amelyik egyetlen touchdown-t se engedélyezett ellenfelének. A Dallas 252 yardot tett meg futva, míg a Dolphins-nak csak 185 yardot engedtek. 

D. Thomas 95 futott yardjával és Walt Garrison 74 yardjával voltak a Dallas földön vezetett támadásának legkiemelkedőbb szereplői. A levegőben Staubach igaz 119 yardjával alulmaradt ellenfele Griese 134 yardjával szemben, de nem dobott interception-t valamint a neve mellé két TD passz is bekerült. 19 kísérletéből 12 sikeres volt. 

A Super Bowl VI MVP-jének Roger Staubach-ot választották. 
 
super bowl VI jegy és gyűrű

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Oliver 2014-05-04 04:38
Hսrrah! At last I gߋt a weblоg fom wheere I ccan actually geet useful data
concerning my study ɑnd ҝnowledge.

Review my Ьlog: malls miami: http://www.scribd.com/doc/216594255/Miamishoppingtours-Day-Tours-Dolphin-Mall
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés