Ifjúsági válogatottból, legjobb linebacker
Írta: Láb    2011. február 21. hétfő, 05:06    PDF Nyomtatás E-mail

Az év amerikai futballistájával Ágota Balázzsal a Budapest  Wolves játékosával beszélgettünk. Az ország legjobb linebackere szabadidejében a Wisdom heavy metál bandában pörgeti a dobverőt.

Mióta vagy a Wolves tagja? Mik voltak az első benyomásaid a sportról, amikor fizikálisan is a részévé váltál?

2006 tavaszán kezdtem el érdeklődni a sport iránt, hisz abban az időben kezdődtek az NFL közvetítések a Sport 1-en. Az egyik meccs szünetében lenyomtak egy reklámot a Budapest Wolves csapatáról, és akkor támadt az ötlet, hogy mi lenne ha Én is kipróbálnám ezt a játékot. Csajozós meg minden, és abban a  korban más nem számított:) Így megnéztem a honlapon, hogy mikor vannak a Junior edzések és egymagam lementem szerencsét próbálni. Első benyomásra elég furcsának tűntek a dolgok, de aztán hamar hozzászoktam. Nagyon segítőkészek voltak az akkori játékosok, ám nem sokáig maradtam a junior csapatnál, mert 2 hét múlva már felküldtek az akkori Wolves 2-höz, pedig elvileg még egy évet lehúzhattam volna a juniornál, de végül is nem bántam meg, mert a W2-nél Péter Csabához kerültem, akitől rengeteget tanultam. Az első cuccaimat béreltem, így egy lepukkant vállvédőben és sisakban toltam az edzéseket...nem zavart, hogy más izzadt bele az előző edzésen, meg az sem, hogy nem az én méretem volt, egyszerűen csak játszani akartam és részese lenni az egésznek. Még fogvédőm sem volt. Szerencsére a fogaim megmaradtak.:) 3 hét felszereléses edzés után viszont egyből dobtak a mély vízbe, mivel indult a magyar bajnokság és nem volt elég LB, így gyorsan leigazoltak és ha jól emlékszem majdnem végig játszottam az első mérkőzésem az Eger Heroes ellen, akkor még mint Középső LB. Azt se tudtam mit csináljak, csak futottam a labda után mikor megláttam kinél van. Volt is egy nagyon nagy Tackle-öm.:) Még videó is készült erről és eszméletlen, hogy milyen más volt a mozgásom és mostani fejjel milyen vicces dolgokat csináltam. Érdemes lenne az újoncoknak mutogatni egy kis Önbizalom növelés gyanánt :D

Milyen sportágak űzése előzte meg nálad az amerikai futballét, ha jól emlékszem fociztál is?

Így van kb. általános másodikban kezdtem el focizni az MTK csapatában (közel volt hozzánk). Kapusként tevékenykedtem, és elmondhatom, hogy az is elég jól ment, mert elég sokszor szerepeltem ifjúsági válogatottakban. Ám kb. 14-15 éves koromban elment a kedvem az egésztől, így nem igen foglalkoztam vele komolyabban,  el is kerültem először az MLTC csapatában, majd a III. ker TUE csapatába. Itt kezdett el visszatérni a kedvem a sportoláshoz, mivel itt éreztem magam végre jól, de csak a társaság miatt. Itt felnőtt NB3-ig sikerült feltornásznom magam, amikor is 2006 fele megnéztem az első NFL meccsem a tv-ben. Már amúgy is érett, hogy abba hagyom a labdarúgást, mert nagyon zavartak azok a dolgok, amik a pályán és a háttérben is mentek. A háttérben a pitiáner pénzügyeken úgy hajba kaptak emberek, hogy azt öröm volt nézni....A pályán pedig egymást felülmúlva színészkedtek a játékosok, ami eléggé nevetségessé tette és teszi még ma is ezt a sportot. Komolytalan az egész. Arrogáns. A folytonos hiszti sem tetszett. Mintha az összes játékos egy kis óvodás lenne. Így a foci mellett elkezdtem az igazi férfiak sportját űzni ahol legnagyobb megdöbbenésemre senki sem nyafogott vagy hisztizett és ami a legfontosabb, senki sem színészkedett. Itt nem lehet. Lényeg a lényeg egyszerre csináltam a két sportot egy szezonig. Sima foci edzés heti 5, amcsi foci heti 3. Az egyik edzésről rohantam a másikra.:) Halál volt. Aztán nyáron végleg felhagytam a labdarúgással. A barátokat leszámítva szó nélkül hátam mögött hagytam mindent és mindenkit. Elegem volt. Így kezdődött az egész. Ellenben még a mai napig tartom a kapusokkal és az akkori kapusedzőmmel a kapcsolatot (Ifj. Mészöly Kálmán). Régebben még előfordult, hogy lementem titokban kapusedzésre csak a többiek miatt. Most is mennék de időm már semmi.

Mi miatt döntöttél az amerikai futball mellett?  Miben érzed másnak ezt a sportot a többitől?

Azért döntöttem emellett mert ez egy új sportág volt, érdekes és komplex mégis néha hihetetlenül agresszív és kegyetlen. Lenyűgözött ez az egész. Valamint a vállvédő és sisak eszméletlenül csajozós, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy ez az én sportágam.:) Szerintem a legtöbben ezért kezdtük el az egész sportot. Így én inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy mi az ami miatt még mindig itt vagyok. Ez pedig az, hogy ez a sport rendkívül őszinte. Itt nem bújhatsz el ha félsz, nem ugorhatsz el ha jön a vonat...pontosabban elugorhatsz, de akkor rögtön hoznak is le a pályáról és elküldenek ping-pongozni.  Itt mindenki azért játszik, mert szeret küzdeni, ütközni, és úgy lejönni a pályáról, hogy aznap hősként harcolt egy olyan ellenfél ellen, aki azzal a céllal ment fel a pályára, hogy aznap szó szerint elpusztítsa őt. Ez a sport egy igazi kihívás, hogy teszteld a jellemed. Vajon le tudod győzni a félelmed mikor a liga legkeményebb futója robog feléd!? Vajon megremeg a lábad mikor a szemében meglátod azt a tüzet, ami csak azért ég, hogy téged elpusztítson!? Vajon felül tudsz kerekedni ezen!? Ha igen, akkor még akkor is elégedetten jössz majd le a pályáról ha kikaptál, mert te jellemileg fejlődtél azáltal, hogy legyőzted őt és vele együtt a félelmedet is a fájdalomtól. Minél több évet játszik az ember, annál több ilyen dolgot él meg, és annál jobban fog küzdeni az újabb élményekért. Még keményebben, még nagyobb áldozatokkal. Ez csakis rólad szól, hogy fejlődj minden téren, hogy büszke legyél, és legyen becsületed. Ez több mint egy sport, itt már túl vagyunk azon, hogy „csak” egy sport legyen. Nekem pl. sosem jelentenek igazi kihívást azok a csapatok, akiknél tudom, hogy jobbak vagyunk. Sosem tudom kihozni olyankor a 100%-ot. A kedvenc ellenfelem egyértelműen a Belgrád. Mindig kikaptunk tőlük és ezért jelent kihívást. Ott aztán meg szoktam halni a pályán. Eszméletlenül jó érzés maga az a tudat, hogy egy ilyen ellenféllel játszhat az ember. Remélem ebben az évben fordul a kocka.

Ha egy középiskolában egy elsős csoportnak kellene előadást tartanod a futballról, mit mondanál nekik?

Ez egy igen nehéz kérdés, most megfogtál:) Szerintem elkezdeném magyarázni a szabályokat, de valószínűleg maguk a háttér dolgok nem érdekelnék őket. Kérdés mi a célunk az előadással, mert ha csak az, hogy megszeressék, akkor nem lehetne mást csak a szabályokat, meg egy két érdekességet, amik a fiatalok fantáziáját megfogja. Ha az a célunk, hogy kipróbálják a sportot, akkor egyértelműen arról beszélnék, hogy milyen jól néznének ki ezekben a felszerelésekben és hogy a lányok biztos odáig lennének értük.:) Szerintem egy ilyen szöveggel majdnem az összes srác eljönne játszani, vagy legalábbis kipróbálná. Szerintem a legtöbb, akinek van érzéke a sporthoz ott is ragadna.:D

Hogyan győznél meg egy már-már megszállott kosárlabdázót, vagy úszót, hogy próbálja ki magát ebben a sportban?

A megszállott sportolókat szerintem nem lehet meggyőzni arról, hogy váltsanak, mert az a saját világa és a legtöbb ember nem hajlandó kiszakadni belőle. Ilyenek vagyunk. Ám egy olyan sportolót, aki valami miatt elégedetlen a jelenlegi sportjával, mint ahogy én is voltam, azt simán meg lehet győzni arról, hogy kipróbálja magát itt. Tehát elsősorban olyan embereket kell keresni, akik lehetőleg még fiatalok. Ehhez szükség van még egy ismerősére, aki ajánlja neki ezt és vele együtt lemegy. Tehát ismeretlenként igen nehéz rávenni, hogy váltson. Mindenképpen kéne valami előzmény. Látta már a tv-ben és megfogalmazódott benne, hogy kipróbálná, de még várt egy lökésre. Szerintem csak is így van esély.

Hogyan értékelnéd a csapat tavalyi CEFL és MAFL teljesítményét?

A MAFL szerintem 2010-ben komolytalan volt. Legalábbis így visszanézve. Szezon előtt készültünk, hogy biztos a többi csapat rengeteget fejlődött mi pedig semmit, és hogy most nagyon meg kell mutatnunk mindenkinek. Ebből az utóbbi igazolódott. Szerintem egyértelműen igazoltuk, hogy még nagyon távol vannak tőlünk a csapatok, és hogy mi ugyanúgy fejlődünk ahogy ők is, ha nem jobban.  Sajnos a Wolves legnagyobb hibája az, hogy néha nagyon lebecsüli az ellenfelét, és nem úgy játszik, mint ahogy egy CEFL meccsen. Erre igen jó példa volt a Rebels elleni meccs. Nem csak az eredményből látszik ez, hanem a sok sérülésből, amit akkor összeszedett a csapat. Ez mind azt mutatja, hogy azt a meccset nem vettük igazán komolyan. Ellenben azután a szoros meccs után magunkhoz tértünk és mondtuk magunkban, hogy hoppá ez nem lesz így jó, ha így játszunk a döntőben, akkor búcsút inthetünk az aranyéremnek. Úgyhogy eléggé felpörgött a csapat, kb. CEFL szintre és ennek lett az eredménye a 65:0. Ennyit számít a hozzáállás. Nekem elhiheted!

A CEFL szezonunk szerintem jól indult, ott a végén voltak gondok. Mikor hazai pályán legyőztük a Ljubjanát kicsit leült a csapat, hisz ha jól emlékszem utána még kétszer velük játszottunk idegenben. Itt megint előjött, hogy nem akartunk küzdeni, legalábbis csapatszinten. Két igen csúnya zakó. E két meccs előtt mindenki úgy volt, hogy jó most már a zsebünkben van ez a két győzelem is, úgyhogy csak fel kell menni a pályára és nyerünk. Hát nem így lett. Be sem jutottunk a döntőbe. Nagyon csalódott voltam a csapatban. Remélhetőleg a 2011-es idényekben a felpörgéssel nem lesz gond mivel csatlakozott hozzánk egy újabb amcsi edző - Tony Salati (Indianaplois Colts)- aki rendkívül fel tud minket húzni és úgy megyünk fel a pályára, hogy ott nem lehet más győztes csak mi. Ebből kaphatott mindenki egy kis ízelítőt a magyar döntőn is ahol már ő is jelen volt. Emellett az egész szezon utáni időszakban karácsony előttig heti 4 edzésen dolgoztatott minket hányásig. Eszméletlen élmény volt. Sosem tudtam, hogy ennyi terhelést képes vagyok kibírni. Míg az emberek lihegtek és volt, aki már majdnem elájult Salati az NFL-es pályafutásáról mesélt, hogy neki mit kellett azért kiállnia, hogy oda bejusson. Mikor eljutott a tudatunkig, hogy bizony ő több dolgon átment már mint amin mi átfogunk valaha, újabb hitet és erőt kaptunk tőle és rájöttünk, hogy bizony mi még jelenleg senkik vagyunk és a feladat amitől kikészültünk semmi az NFL-hez képest, úgyhogy még sokat kell dolgozni. Hirtelen mindenki még keményebben edzett, nagyon felemelő érzés volt. Remélem most tavasszal is kihajtja a belünket.:)

A MAFL döntőben sikerült egy IC TD-t összehozni. Hogyan emlékszel vissza erre?

Az egy igen kedves élmény igaz, hogy nem igazán emlékszem rá, mert általában olyan állapotban vagyok meccsek alatt, hogy a felére sem tudok vissza emlékezni, mint amennyit csináltam. De láttam videón.:) Komolyra fordítva a szót annyira emlékszem, hogy ez már nem az első ilyen kis átlögybölési kísérlete volt Jordannak és az IC-s playnél pont ugyanaz az eset állt elő, mint 2 play-el ezelőtt. Így gondoltam, hogy minek üssem le a földre mikor fel is üthetem és visszafuthatok vele. Mivel Blitzre voltam küldve nem sokat tudtam tenni csak felugrani sáncolni, mert nem értem volna már oda hozzá. Ilyenkor azt tanítják, hogy ugorj hátha bele tudsz ütni a labdába. Nekem ezt még sikerült megtoldanom egy IC-vel is:)


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Ha jól emlékszem korábban a Tigers ellen sikerült egy hasonló IC csinálni ennyire kiismerhető Jordan játéka?

Na igen, az még emlékezetesebb volt, azt is videóról sikerült csak felidézni. Ha jól emlékszem, egy pár héttel azelőtt kificamodott a kisujjam és edzésen pont egy labdaelkapás gyakorlat volt a LB-knek, de mivel én az egyik kezemet nem tudtam használni hát egy kézzel kapkodtam el a labdákat. Valahogy ez a mozdulat annyira bennem marad, hogy a meccsen is fél kézzel nyúltam a labda felé. Ne kérdezd, hogyan jutott eszembe, mert teljesen ösztönös volt. :) Amúgy ha jól emlékszem eddig minden meccsen volt egy-egy Ic-m Jordan ellen. Nem igazán kiszámítható a játéka, bár vannak dolgok, amit ugyanúgy csinál mindig. Pl. Mikor valaki blitzen van tőlünk, szereti bepasszolni a labdát a helyére. De amúgy megjegyzem, hogy megvannak a technikáim a jól passzoló irányítók ellen:) És Jordan jól passzol. Ezeket a trükköket persze nem szeretném elárulni mindenkinek. Max. a Wolves játékosoknak. Amúgy rendkívül sokat számít a helyezkedés és az időzítés mikor mit csinálsz. Sokat kell hozzá játszani, hogy megértsd a dolgokat. Meg persze nem árt ha van egy pár amcsi edződ.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


A döntőn kívül még melyik hazai mérkőzés volt emlékezetes?

A cowboys elleni pl. nekem emlékezetes volt, mert hangulatos nagyon az a pálya és sokan is voltak. A 2. félidőre felébredtünk, de addig izgalmas meccs volt. A hangulaton kívül nem igen maradt meg az a meccs se, de ott nagyon jól éreztük magunkat a 2. félidőben.  

Milyen különbségeket látsz CEFL és a MAFL csapatok között? (játékosállomány, csapatvezetés)

Játékosállományban a fő különbség a fizikális adottság. A Vukovinak pl. saját konditerme van a pályája mellett és ha jól tudom kötelező a konditerem mindenkinek. A falemberek amellett, hogy nagyon erősek gyorsak is. Persze ebben a ligában attól még, hogy nagyon sok izom van valakin semmit sem számít. Különböző szintek vannak ilyen szempontból is. Pl. ha két 1-2 éves rutinnal rendelkező csapatot szembe állítunk egymással akkor az fog nyerni amelyik fizikálisan erősebb, nagyobb súlyú, hisz még egyik csapat sincs olyan technikai szinten, hogy azt ki tudná használni. Ha egy több éves csapat kerülne valamelyikükkel szembe, akkor már a technikai adottságok számítanának, és éppen ezért egy kisebb súlyú csapat is legyőzné őket. A CEFL csapatok tehát amellett, hogy konditerembe járatják a játékosokat, a legtöbbjük az atlétikára is igen komoly hangsúlyt fektet, mint ahogy a Wolves is. Külön atlétikai edzéseink voltak a szezon után 1-2 hónapig az előbb említett Tony-val. Itt csak a mozgáskoordinációra mentünk rá és a sebesség növelésre. Úgy érzem a legtöbb magyar csapat emiatt lógna ki a CEFL-ből. Nagyon lassúak.

Miben látod a sportág hazai fejlődésének jövőjét? Milyen változtatásokra, változásokra lenne szükség?

Több oldalról is meg lehet közelíteni a problémát. Először is pl. a hazai bajnokság szintjét a legegyszerűbben úgy lehetne növelni, hogy minden csapatnak lenne egy atlétika edzője, aki a csapat sebességét kicsit felpumpálja. Lee Hlavka egyik kedvenc szavajárása, ha nem tudsz focizni akkor is még tudsz futni a labda után. Legalábbis valahogy így van, azt hiszem a lényeg érthető. Másik ilyen jellegű probléma a védők szemszögéből, hogy nagyon lassan olvasnak. Ez persze következhet az offense fal hanyag és lassú mozgásából is, de meglátásom szerint a legtöbb védőnek fogalma sincs mit kell néznie és hogyan kéne bizonyos eseteket lereagálnia. Őszintén szólva, az olyan csapat, akinek nem amcsi edzője van az hátrányba kerül, mert lassabban jutnak el a dolgok a játékoshoz. Egy amerikai edzőnek rutinja van már ebben, tudja mikor mit kell mondani. A legtöbb magyar edző még képes elveszni a részletekben, pedig ez a sport néha egyszerűbb, mint ahogy kinéz.

Egy másik szemszögből nézve nagyon sokat fejlődne a hazai football – legalábbis a Budapesti – ha csak pár csapat lenne itt. Annyira szét vannak szórva a tehetségek, hogy az már bűn. Persze, ha valakinek nincs akkora Önbizalma, hogy a legjobbakkal küzdjön meg a játéklehetőségért, az nem is baj, hogy nem a legjobbaknál  játszik. Én is kivártam a sorom és felküzdöttem magam a „csúcsra”. Persze teljesen érthető az is, hogyha valaki csak hobbiból űzi ezt a sportot, és nem szeretne komoly sportteljesítményt elérni, ám én úgy gondolom, hogyha valamibe belevág az ember abból hozza mindig ki a legtöbbet, mert amúgy tényleg ez egy nagyon jó tevékenység arra, hogy elüssük a drága időnket.

A véleményed szerint a HFL javíthatja a Magyarországi football színvonalát, vagy csak növeli a HFL-en kívüli csapatok lemaradását?

Szerintem a HFL nem oszt nem szoroz, mivel az itt induló csapatok amúgy is külföldi ligákban indultak volna vagy indulnak is tavasszal, amúgy is jobban fejlődnek mint mások. Itt inkább az a kérdés, hogy melyik HFL-es csapat képes többet fejlődni a saját szintjéhez képest. Nyilván a Győr és Cowboys képez már egy olyan játékerőt ahol már a Wolves játékosainak is figyelniük kell, és kerülnek majd olyan helyzetbe amiből majd tanulnak. Amúgy Én gyakran megtapasztalok ilyet még gyengébb csapatok ellen is. Minden ellenfél más, de az adott meccsen előforduló specális helyzetek minden meccsen ugyanazok. Jó azért nem mondom, hogy nagyon sok ilyen volt, de előfordult. Remélem két nagyon erős külföldi ellenfelet is kapunk majd a HFL-be, hogy legyen „itthon” is valami kihívás. Engem az se zavarna, ha olyan erősek lennének, hogy valós esélyük lenne megnyerni a magyar bajnokit. Pl. egy Bratislavának örülnék. Egy CEFL Bowl elvesztése jobban fájna mint egy idegen csapattól kikapni a MAFL döntőn.

Mi lehet a Wolves verhetetlenségének titka?

Amerikai edzők, azt hiszem ezt nem kell ecsetelnem, valamint rendkívül jó játékos állomány. Itt inkább a hozzáállás a mérvadó, hisz aki a Wolvesba jön játszani az képes megtenni bármit azért, hogy bekerüljön a csapatba. Egy küzdő, magabiztos típus, aki képes minden nap edzeni a kitűzött cél érdekében. Ezek olyan emberek akik komolyan veszik ezt a sportot, annyira, hogy a legjobbakkal játszanak és küzdjenek együtt. Nem hobbi focisták. Legalábbis kezdetben mindenki még az de ha itt játszik az ember valahogy egyből átérzi az amerikai küzdeni akarást és hipp-hopp függővé válik:) Nagyon fontos még, hogy nagyon nagy a csapatösszetartásunk egy bizonyos szinten. Képesek vagyunk egymásért küzdeni. Miután a junior csapatunk kivált teljesen megváltozott a dolgokhoz a hozzáállásunk a csapatrészek közötti együttműködést illetően. Persze hozzá kell tennem, hogy ennek a mostani vezetőségnek semmi köze a kiválás előzményeihez, sőt egyikünknek sincs, de mindenképpen tanulságos volt és örülök, hogy így alakult. Sokkal nyitottabb lett a csapat az alsóbb Wolves csapatok felé. Próbálunk minél többet segíteni nekik amiben csak tudunk. Személyesen kicsit beszélgetni ezt és azt miért kell így és úgy csinálni. Jobb lett a kapcsolat. Mondhatnám azt is, hogy szinte mi jöttünk ki jobban az elválásból, legalábbis többet tanultunk belőle. Én így látom.

Játékosként és mint a 2010-es év MAFSZ év sportolójaként, milyen tervek lapulnak a tarsolyodban az idei szezonra?

Az idei szezon kicsit speciális lesz nekem, mert lesznek olyan CEFL meccsek, amiket ki kell majd hagynom bizonyos külföldi céges és egyéb ügyek miatt. Ennek ellenére szeretném megvédeni a címem, ha ilyet lehet egyáltalán...nem tudom hogyan történik a választás. A CEFL oldalán található védők statisztikájában végül is én lettem a legeredményesebb farkas, de nem tudom, hogy ez alapján egy ilyen címet ki lehet e osztani. Na mindegy, az újabb cím megszerzését természetesen úgy próbálom elérni, hogy annyit edzem amennyit csak lehet. Egész télen a kondiban voltam és a futópadon. Sajnos ennek a rengeteg edzésnek vannak bizonyos következményei amik nagyon visszavetnek. Mégpedig az, hogy képes vagyok túlzásokba esni és addig edzeni ameddig szó szerint kiütöm magam pár napra. Pár havonta van egy ilyen pár napos időszakom, amikor úgy lebetegszem, hogy alig tudok magamról. Legutóbb most hévégén voltam kiütve teljesen. Fejfájás, szédülés hányás, láz stb. De hát ez van ha az ember bajnok akar maradni. Ameddig ez egy amatőr sport addig senki sem ellenőriz és Én meg nem ismerek határt. Nyilván elejét lehet venni az ilyen veszélyes dolgoknak, de mivel munka és tanulás mellett csinálom mindezt nem tudok mindenre odafigyelni, pl. hogy annyit aludjak amennyit kell. Ameddig bírom csinálom. Más nem érdekel.

Az 1984-ben édesapád által alapított Ágota Technic névre hallgató, audio eszközöket gyártó cégénél teljes vállszélességben kiveszed a részed a teendőkből. A legújabb termékvonal, a Silverblade fejlesztése mellett a családi vállalkozásban hogyan tervezitek jövőt?

Hát ilyen kérdésre nem számítottam, de nem rossz:D. Valóban most egy újabb márkával kívánunk betörni a külföldi piacra. Ebben Öcsém Ágota Csaba a fő úttörő. Gyakorlatilag az eddigi erősítő szériákat teljesen lecseréljük és bizonyos speciális plusz dolgokat építünk beléjük, valamint a design-t is próbáljuk a lehető legelfogadottabbra tervezni. Ám ezzel az új márkával egy kicsit más vizekre is eveztünk hisz a fő tevékenységünk a Gitár fejek és ládák gyártása lett. Ezt nyomjuk most nagyon. Elég jó a termék visszhangja és szerintem mindenképpen sikeres lesz. Legközelebb Frankfurtban fogjuk őket bemutatni Európa legnagyobb zenei kiállításán a Mussikmess-én. Speciális emberekkel megyünk ki, üzletkötők, endorserek és minden amit el lehet képzelni. Szeretnénk végre, ha egy magyar márka is ott lenne a top márkák között és ezért mindent képesek vagyunk megtenni. Amúgy a cégen belül a honlapok létrehozásáért, fejlesztéséért és karbantartásáért vagyok felelős, emellett nyilván a design-t is én tervezem meg hozzájuk. Ezenkívül bizonyos pénzügyeket intézem, a webshop-okat irányítom. Minden egyéb marketing is hozzám tartozik. A legtöbb időt ugyanakkor a design kitalálására szoktam fordítani, ezeket nagyon élvezem és most nem csak a honlapokéra gondolok, hanem prospektusok, és egyéb offline design elemekre. Ezeket nagyon szeretem csinálni.

A sport mellett zenei karriered is emelkedő pályán van. A zenélésre a te esetedben nehéz rá húzni a hobbi címkét, mivel már 8 éves korod óta pörgeted a dobverőt. Korábbi bandád a Silent Storm feloszlása után a Wisdom dobosaként milyen pozitívumokat emelnél ki a zenekarnál?


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


 

A Wisdom szerintem Magyarország egyik legjobb heavy metál bandája, de külföldön is igen nagy a sikerünk. Mit is mondhatnék mást? :) Pl. Ázsiában is be lehet szerezni Wisdom cd-t ha hiszed ha nem:). Itt minden tag rendkívül képzett és lelkes. Most tavasszal jön majd ki az új album érdemes lesz belehallgatni. Akivel eddig beszéltem akár rocker akár nem, mindenki úgy nyilatkozott rólunk hogy nem is gondolta volna, hogy van még olyan zenekar aki ennyire profin adja elő a dolgokat és ennyire jó, úgyhogy mindenképpen pozitívum az, hogy minden zenei réteg ennyire nyitott irántunk. Ami a zenésztársakat illeti egyikük sem igazi sportfan de úgy vettem észre, hogy egy bizonyos szinten támogatnak is a sportkarrieremben. Nyilván nekik az lenne az érdekük, ha csak a zenével foglalkozzak, de bevallom őszintén hogy nem tudok. Egyiket sem tudnám abbahagyni a másik miatt. Ez a két dolog valahogy kiegészíti egymást. Az egyik a rombolásról szól a másik az építkezésről. Mindkettő ahhoz kell, hogy elégedetten éljem az életem.

Prioritások szerint hogyan csoportosítanád életed jelenleg fontos elfoglaltságait? Hideg matematikai kérdés, azonban egy nap még mindig csak 24 óra áll a rendelkezésünkre.

Na akkor most elmesélem egy hetem:). Minden hétköznap reggel irány a munkahely ahová már a legtöbbször viszem a kondi/edzés cuccom. Hétfő/Szerda/Péntek edzés és bizonyos esetekben ez Kedd/Csütörtökkel is kiegészül, amikor mondjuk nincs koncert. Ám ha pl. 1-2 hónapon belül koncert van akkor a Kedd/Csütörtök gyakorlok a próbateremben egyedül. Gyakran előfordul, hogy még ezután megyek kondiba. De ez nem gyakori. Tehát gyakorlatilag minden hétköznap 10 fele érek haza este. Mivel levelezős fősuliba is járok általában pénteken és szombaton kell oda bejárnom. Nyilván Szombaton ha meccs van akkor a sulit kihagyom. Jelenleg a felénél járok, most taposom a 4. félévet a Wekerle Sándor Üzleti Fősulin, Kereskedelem és Marketing szakon. Heti egy alkalommal még dobtanárhoz is járok, hogy minél jobb legyek. Ahogy előzőleg is mondtam, amit csinál az ember azt csinálja jól. Ezenkívül még a W2/Junior csapathoz is lejárok néha ahogy időm engedi kicsit kisegíteni az edzői munkát. Az LB-ket szoktam segíteni főleg, de néha az egész defense-t én hívom. A Vasárnapok már kicsit nyugalmasok szoktak lenni, ha van még egy kis energiám szeretek edzeni valamit akkor is. Így gyakori, hogy lemegyek még egyet konditerembe. Tehát kb. így néz ki egy hetem. Kicsit zsúfolt, de amíg megteheti az ember dolgozik keményen.

Mivel töltöd a szabadidődet?

Szabadidő??:) Az mi? Viccet félretéve, szeretek mozi-, és dokumentum filmeket nézni, aludni, enni zenéket hallgatni és zenélni. Olvasni is nagyon szeretek főleg tudományos könyveket, valamint sci-fi regényeket. A haverokkal lógni. Egy-egy szombat esténként elmenni valahová bulizni ha nincs meccs, de szigorúan kocsival és szigorúan csak víz vagy kóla. Főleg szezon alatt. Nyáron szeretek vízparton lenni, horgászgatni, a szabadban lenni Stb. De ha van egy kis szabadidőm akkor edzek vagy dobolok általában. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a testem annyira hozzászokott már az edzéshez, hogy egy-két napot még kibírok mozgás nélkül, de utána már szinte megőrülök, hogy csináljak valamit. Ha valahová leugrunk nyaralni akkor is viszem a futócipőm és elmegyek futni még sötétedés előtt. Ráadásul hangulatos is.

Kerültél konfliktushelyzetbe magaddal vagy mással a rengeteg elfoglaltságod miatt? Ha publikus, mi volt a leghúzósabb szituáció?

Az egyetlen konfliktust egy barátnő jelentené, de mivel már egy ideje egyedülálló vagyok így jelenleg  semmi hiszti nincs ezért a dolgokért. Én eléggé válogatós típus vagyok ilyen téren, csak olyan barátnőm lenne, aki miatt megérni kicsit kevesebbet edzeni, többet foglalkozni vele és ehhez már igen sok kritériumnak kell megfelelni a leányzónak. Elég egy kis hiba valamiben és már nem is érdekel. De amúgy szerintem teljesen érthető is, hisz egyik félnek sem jó egy ilyen kapcsolat. Csak azért, hogy elmondhassam, hogy van valakim nem éri meg feladni azt amit eddig elértem, ráadásul még a hiszti is ott lenne:) Túl sok stressz egy amúgy is stresszes világban. Amíg egy ilyen lány nem kerül elő addig megpróbálok  minden nap edzeni és töretlen erővel fejlődöm tovább, hogy egy újabb mérföldkőhöz érjek: egy CEFL bajnoki címhez.

 

Hozzászólások  

 
0 #74 Regan 2017-07-23 14:49
This information is worth everyone's attention. Where can I
find out more?

Look into my web page; foot pain guide (http://toshikogronosky.hatenablog.com/: http://toshikogronosky.hatenablog.com)
Idézet
 
 
0 #73 Rachel 2017-06-25 11:25
Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
I've been trying for a while but I never seem to get there!
Appreciate it

my blog post; foot
pain: http://2pieces.entrecoquins.com/post/4744/10629
Idézet
 
 
0 #72 Victoria 2017-06-01 00:29
First of all I would like to say wonderful blog! I had a quick
question that I'd like to ask if you don't mind. I was interested to find out how you
center yourself and clear your mind before writing. I have had a tough time clearing my thoughts in getting my thoughts out there.
I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes tend
to be lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips?
Thanks!

Here is my web page - foot pain after pregnancy: http://sharitahorimoto.weebly.com/blog/what-is-a-heel-spur
Idézet
 
 
0 #71 Hayden 2017-05-20 13:30
My brother suggested I would possibly like this website.
He was entirely right. This put up truly made my day. You can not believe
just how so much time I had spent for this info! Thanks!


Feel free to visit my weblog ... proper shoe fit (Collette: http://grumpyaccordion9.over-blog.com/2015/04/leg-length-discrepancy-shoe-wear.html)
Idézet
 
 
0 #70 Fatima 2017-05-15 21:51
I drop a comment whenever I especially enjoy a post on a site or if I have something to add to the conversation. It's caused by the fire communicated in the article I
browsed. And on this post Ifjúsági válogatottból, legjobb
linebacker. I was actually excited enough to post a thought :) I actually do have 2 questions for you if
it's allright. Is it only me or does it look like some of these
responses appear like they are left by brain dead folks?
:-P And, if you are writing at additional online sites, I would
like to keep up with you. Could you list all of your communal sites like your Facebook page, twitter feed,
or linkedin profile?

Also visit my site ... carp think - Nicole: http://wattsvpathxbsmn.jimdo.com/ -
Idézet
 
 
0 #69 Abel 2016-12-06 18:26
This website is my intake, very excellent design and Perfect content.


My website willing women: http://www.tube8.to/video/2544/school-girl-barbie-blaze-cant-wait-to-get-herself-off-with-her-vibrator
Idézet
 
 
0 #68 Carlota 2016-11-24 04:09
fantastic points altogether, you simply gained a new reader.
What might you suggest about your publish that you made some days ago?
Any sure?

My site; woman wearing: http://www.tube8.to/video/4357/schoolgirl-dillion-harper-fucked
Idézet
 
 
0 #67 Kina 2016-11-23 05:28
I have been checking out a few of your posts and i
can claim nice stuff. I will make sure to bookmark your website.


Look at my blog post ... right online: http://www.tube8.to/video/5764/teen-has-a-quickie-in-the-shower
Idézet
 
 
0 #66 Alison 2016-11-10 03:00
I your writing style really enjoying this website.

Here is my website; play rolling stones: http://www.tube8.to/video/5892/lexi-lou-uses-the-power-of-her-pussy-to-get-what-she-wants
Idézet
 
 
0 #65 Rosalina 2016-09-04 10:01
Many mobile strike free golkd hack no survey оr download; Louise: http://bighead.poli.usp.br/cadernoteca/index.php?title=New-Detail-by-detail-Roadmap-For-Free-Gold-v, strike
crack оn the web equipment аrе false and can beсome аlso risk your account obtaining banned.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés